fredag 4 mars 2011

Länge sen....

Ja nu är det ett tag sen ja skrev, ska försöka sammanfata lite av de som hänt..

Snuttan har varit på bvc 2 ggr sen sist, först på 5 månaders kontroll med spruta å grejer sen nu senast i onsdags på 6 månaders läkarkontroll.
Ja tycker verkligen inte om det där med sprutor som lillan ska ha. De gör ont i mig varje gång vi ska iväg å hon ska få sprutor. Vet att de gör ont och vet att hon kommer må dåligt å få feber och ont efter=( Som tur är så följer alltid S med när det är sprutdax så hon får sitta i han knä när dom ska tas. Inte lätt med en spruträdd mamma ;)
Nu på 6 månaders kontrollen va hon hela 68,5cm lån och vägde 7250g =) Tyvärr så hade hon gått ner ca 100g sen 5 månaders kontrollen men de har med att göra att hon varit sjuk en vecka och inte ätit som hon ska. Å de lilla hon fått i sig har hon tydligen lagt på längden för hon hade växt 1,5cm sen vi va där på 5 månaders kontrollen 2 veckor tidigare=)

Ja alltså så har vi varit riktigt sjuka oxå. Började med mig förra måndagen, hostade hade hög ferber och ont i halsen. Mådde riktigt kasst men fick bita ihop och ta hand om Snuttan så gott ja kunde eftersom S va tvungen att jobba. På tisdagen började även snuttan bli dålig å få hög feber å snorig. På eftermiddagen kom S hem å va jätte dålig han med, så här låg vi och tyckte synd om oss själva och mådde pyton. S sov i 2 dagar i sträck han va kanske vaken 2 timmar på 2 dagar så inte fick ja vila nå fast ja va sjuk. Snuttan ville inte sova och mådde jätte dåligt å hade feber så ja sov ungefär 3 timmar på 2 dagar men på onsdagen så började ja känna mig bättre men fortfarande skiiit trött! S va fortfarande hemma men sov och på torsdagen började han bli bättre, snuttan hon hostade å snorade som aldrig förr och feber hade hon än men då sov hon nästan hela dagarna å nätterna iaf. Fredag kom och S gick och jobbade igen och ja packade kläder och grejor för vi skulle iväg på dop.

I söndags va vi på min lilla brorson Elias dop=)
Vi åkte med mamma och pappa upp på lördag morgon. Snuttan hade feber å hostade å snorade som bara den men sov nästan hela vägen upp till Ånge. En resa på ungefär 6,5timmar!
Vi åkte runt halv 9 och va framme hos bror Daniel kvart i 4.
Å som ja har saknat mina bröder!!! Dom bor alldelaes för långt bort!
Vi spenderade kvällen hos Daniel m familj och käkade tacos å bara va.
Snuttan började bli bättre och trivdes som fisken i vattnet när alla skulle hålla henne hela tiden när hon inte sov ;)
Sen på Söndagen va de dax för dop för lilla Elias.
De va så fint å jätte mycket folk. Och så underbart att få träffa bror Patrik igen!
Som sagt dom bor alldeeeeles för långt bort!
Snutta hon sov igenom hela dopet och halva kaffet. hehehe
hon vaknade lagom tills de va dax att öppna paketen=)
Å när hon skulle hälsa på kusin Elias ja då hade han somnat ist.
Så hon fick nöja sig med att hälsa på morbror Patrik ist.
Sen va de dax att dra oss neråt och hemåt igen.=(
In i bilen å åka dom 55 milen hem till Hfs igen.
Snutta ho sov som vanligt nästan hela vägen hem=)
När vi kom till Hfs va de bara att sätta sig i våran bil och åka hem mot Bråne. Så vi va hemma runt halv 1 på Söndag natt. Trötta och väldigt less på att åka bil!

Mja de är väl ungefär det som hänt sen sist, eller ne.
Vatten pumps jäveln har frysit så de rinner knappt nå vatten ur kranarna.
Det finns inge tryck så vattnet kan rinna som de ska.
Så kan inte använda diskmaskinen inte tvättmaskinen å vi kan inte duscha! De är fan knappt vi kan använda toan!!! Ska ja fylla en gryta med vatten tar de ungefär 3 minuter innan ja fått grytan full! Så nu har vi ett disk berg så de heter duga å ett berg med tvätt oxå!!!
Hoppas att S kan försöka fixa de nu i helgen annars blir ja tokig!
Ikväll får ja å Snutta åka ner till verkstaden å duscha så vi blir rena iaf.

Nehe nu ska ja försöka städa lite här hemma innan Snutta vaknar igen. Hinner ja int får ja väl vänta te S kommer hem å hämtar Snutta å åker iväg å tittar på lastbilar. Då får ja lite lung å ro och ingen att passa upp på mitt i allt städande =)

Jajja nu orkar ja inte skriva mer.
Ha de!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar